Don't be shellfish...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

תפוחי אדמה אפויים

מצרכים:

1 קילו תפוחי אדמה
מעט שמן זית
מעט מלח (רגיל או גס)

הוראות הכנה:

מקלפים את תפוחי האדמה
אפשרות אחת היא לפרוס אותם לפרוסות דקיקות (“מנדולינה”).
אפשרות אחרת היא לחתוך אותם לקוביות בינוניות.
מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים כפית מלח ומבשלים את תפוחי האדמה בערך עשר דקות עד שהם נעשים רכים וסכין חודרת אליהם בקלות, אבל לא מתפרקים. מסננים את המים.
בינתיים מדליקים תנור בטמפרטורה של 180-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
לאחר שתפוחי האדמה התבשלו וסוננו, מסדרים אותם בשכבה אחת בתכנית המרופדת.
מטפטפים מעט שמן זית באופן חופשי ומפזרים מעט מלח.
אופים בתנור שחומם מראש במשך כ-40 דקות או עד שתפוחי האדמה מזהיבים.

לאפשרות גיוון נוספת, ניתן להשאיר את תפוחי האדמה שלמים ולהאריך מעט את משך הבישול. לאחר מכן להניח כל תפוח אדמה בתבנית, למעוך אותו מעט ולהמשיך כרגיל.

בתיאבון!

מערכת אלי עזור לי.

תפוחי אדמה אפויים
Don't be shellfish...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email